اطلاعاتی در مورد شتر مرغ


فیزیولوژی دستگاه گوارش شتر مرغ با خرگوش و اسب قابل مقایسه است این پرنده چینه دان ندارد و فعالیت تخمیری غذا توسط باکتریها در روده کور و بزرگ انجام می شود و شتر مرغ را قادر می سازد که از مقادیر زیاد فیبر در غذا استفاده نماید

احتباس طولانی غذا در حدود ۴۰ ساعت در دستگاه گوارش برای فلور باکتریایی بیهوازی زمان کافی فراهم می آورد تا بروی غذا اثر نموده و منجر به شکستن سلولز و همی سلولز گردد.اهم بیماریها یی که شتر مرغ به آن مبتلا می گرد ند :

بیماریهای ویروسی

۱-نیوکاسل

۲-آبله

۳-آنفلوآنزا

ممکن است کورونا ویروس و هرپس ویروس و آدنو ویروس و آربوویروس شتر مرغ را درگیر نماید.

بیماریهای باکتریایی

۱-عفونت های بند ناف و کیسه زرده(تورم بند ناف)

۲-پنومونی(ایشریشیا کلی، کلبسیلاپنومونیه)

۳-آنتریت کلی باسیلی

۴-آنتریت نکروزان(کلستریدیوم پرفرنژنس تیپ های A-C-D و کلسترید یوم کولینوم)

۵-کمپیلوباکتریوزیس(کمپیلوباکتر ژژونی)

۶-سیاه زخم(باسیلوس آنتراسیس)

۷-سل(مایکوباکتریوم)

۸-عفونت های چشمی( کونژونکتویت و کراتیت) که عامل آن استافیلوکوکها هستند.

۹- هموفیلوس گالینارم

۱۰- مایکو پلاسموز(CRD-MG-MS)

بیماریهای قارچی

۱-کاندیدیازس(عفونت قارچی دهان)

۲-آسپرژیلوس(عفونت تنفسی ایجاد می کند.)

۳-درماتوفیت ها(درماتیت قارچی)

بیماریهای انگلی داخلی

۱-کوکسیدیوز

۲-هیستومونیازیس

۳-کرم نواری شتر مرغ(هوتوینیا استروتیونیس)

۴-کرم گرد شتر مرغ(لیبوسترونژیلوس داگلاسی)

۵-اکسیور

بیماریهای انگلی خارجی

۱-کنه ها

۲-شپشها

۳-جربهای ساقه پا

۴-مگسها

بیماریهای تغذیه ای

۱-کمبود ویتامین E وسلنیوم

۲-کمبود ویتامین های محلول در چربی و ویتامین های گروه B

سایر بیماریها

-یبوست

-پیچ خوردگی روده ها

-نرمی استخوان

-مسمومیت ها

-سندرم پا کمانی

-تغییر شکل پا

-ضربه

-پرولاپس کلوآک

-اجسام خارجی در دستگاه گوارش

-چسبندگی تخم و پریتونیت زرده ای

-میوپاتی عضلانی(دراثر استرس های شدید)

-هیپرکراتوز- ضخیم شدن شدید پوست انگشتان در شتر مرغ های جوان

-پرخواری

دستگاه گوارش

فیزیولوژی دستگاه گوارش شتر مرغ با خرگوش و اسب قابل مقایسه است . این پرنده چینه دان ندارد و فعالیت تخمیری غذا توسط باکتریها در روده کور و بزرگ انجام می شود و شتر مرغ را قادر می سازد که از مقادیر زیاد فیبر در غذا استفاده نماید. احتباس طولانی غذا در حدود ۴۰ ساعت در دستگاه گوارش برای فلور باکتریایی بیهوازی زمان کافی فراهم می آورد تا بروی غذا اثر نموده و منجر به شکستن سلولز و همی سلولز گردد. در این فرآیند اسیدهای چرب فرار نظیر اسید استیک و اسید پروپیونیک واسید بوتیریک تولید شده که توسط دیواره معده جذب می شود و انرژی لازم را برای پرنده مهیا می سازد. الیاف خام در جبره باعث تحریک حرکات روده شده و هضم را بهبود می بخشد و به همین دلیل بایستی به مقدار مشخص در جیره وجود داشته باشد. مقدار الیاف خام برای بالغین بایستی ۱۵ درصد ماده خشک جیره باشد. مقدار ناکافی فیبر خام در جیره غذایی باعث می شود که شتر مرغ اشیاء خارجی بیشتری مثل شن ، ماسه و خاشاک را ببلعد. غذای آغازین جوجه شتر مرغ دارای حداقل ۲۲ درصد پروتئین خام و ۷/۱۱ مگاژول انرژی است . ریزی بیش از حد دان برای جوجه شتر مرغ مناسب نمی باشد. به منظور بهبود بخشیدن به ساختار دان باید بین ۵ تا ۲۰ درصد (بسته به سن جوجه ) یونجه و یا شبدر ریز شده به غذای آنان اضافه شود وهمچنین به دلیل ناکافی بودن کلسیم وفسفر این جیره ها افزودن فسفات کلسیم یا پودر استخوان و یا خرده صدف و یا سنگریزه آهکی توصیه می گردد. دربالغین ۳۰ درصد جیره غذایی یونجه است و ۷۰ درصد کنسانتره می باشد که ۱۸ تا ۱۹ پروتئین دارد.

۹۶/۰۲/۲۵ موافقین ۰ مخالفین ۰
مهندس مهدی دادی الغار